dijous, 14 de juny del 2012

Centauros del desierto (The Searchers)


El 15 de juny, els Cinemes Verdi de Barcelona estrenen en Alta Definició i totalment restaurada la pel·lícula Centauros del desierto (The Searchers, 1956) dirigida per John Ford, amb música de Max Steiner  i protagonitzada per John Wayne, Vera Miles i Natalie Wood.

Una ocasió única per gaudir en pantalla gran d'aquesta pel·lícula considerada per Steven Spielberg com la Millor pel·lícula de la història del cinema i objecte d'estudi a universitat i llibres de cinema.


Està basada en la novel·la d'Alan Le May i va ser rodada íntegrament en exteriors naturals com Monument Valley (Utah, USA). Va suposar un hit a l'hora de filmar les seqüències d'acció, de la utilització de la veu en off i del so, de la profunditat de camp i altres recursos narratius. El seu llegat estètic i temàtic, tot i el fracàs de taquilla en la seva estrena, va influir en títols tan diversos com Lawrence de Arabia (David Lean, 1962), La guerra de las galaxias (George Lucas, 1977), Taxi Driver (Martin Scorsese, 1976), Apocalypse Now (Francis Ford Coppola, 1979) i un llarg etcètera.

De què va?
 
Texas, any 1868, tres anys després de la Guerra de Secessió, Ethan Edwards (John Wayne), un home solitari, torna derrotat a la seva llar. La persecució dels comantxes que han raptat una de les seves nebodes (Natalie Wood) es convertirà en un manera de viure per a ell i per a Martin (Jeffrey Hunter), un noi mestís adoptat per la seva família. 

2 comentaris:

Jordicine ha dit...

Aquesta em queda lluny... Però en tinc bon record. Una abraçada.

Deric ha dit...

Jo la recordo vagament, però el western no ha estat mai un gènere que m'hagi agradat.