dissabte, 19 de maig del 2012

Nicholas Duvauchelle



NicolasDuvauchelle va començar la seva carrera cinematogràfica el 1991 amb la pel·lícula Toto le héros, de Jaco Van Dormael, però el seu primer paper protagonista va venir de la mà de Le petit voleur (1999), d'Erick Zonca, en que interpretava el paper protagonista. Després van venir Beau travail (1999) i Trouble every day (2001), totes dues de la directora Claire Denis.
Le petit voleur

L'any 2003 va estrenar Les corps impatients de Xavier Giannoli que li va valdre la seva primera nominació als Cèsar com a millor actor revelació.


Amb la pel·lícula Une aventure (2005), va coincidir amb Ludivine Sagnier, que es convertiria amb la seva companya i amb qui va tenir una filla, Bonnie. La parella, però, no va prosperar i en l'actualitat estan separats. Nicolas, aquest 2012, ha sigut pare d'una altra nena, Romy.

El 2010 va protagonitzar Four lovers (Happy Few) d'Antony Cordier, de propera estrena al nostre país i l'any 2011 va rebre la seva segona nominació als Cèsars per la pel·lícula Polisse, de Maïwenn, com a millor actor secundari.


I aquest 2012 ha protagonitzat tres pel·lícules: Parlez-moi de vous, de Pierre Pinaud, Comme des frères d'Hugo Gélin i Mariage à Mendoza d'Edouard Deluc.


Nicolas ha fet també de model, sobretot per a Hugo Boss, on era la cara de la línia de fragàncies Hugo. També ha treballat per Louis Vuitton i Miu Miu al costat de la seva antiga companya, Ludivine Sagnier. També toca en un grup de música hard-core de París anomenat Cry Havoc.