dimecres, 3 de juny del 2009

The Black Dawn



Fa alguns mesos buscant alguna cosa pel Vuze, vaig trobar-me amb aquesta sèrie The Black Dawn (de descàrrega legal) i vaig mirar-me el primer episodi: em va captivar.

S'emet per internet en aquest web i cada setmana pengen un episodi d'entre 5 i 7 minuts. Ja en porten cinc capítols i 17 episodis. Però el més bo és un nou concepte (si més no per a mi) de sèrie, és interactiva, hi ha fòrums i per seguir-la cal interactuar, mirar els vídeos relacionats que es pengen a youtube i d'altres episodis col·laterals que tenen a veure amb la història dels personatges. De totes maneres veient només els episodis principals ja es segueix força bé. Això sí, en anglès, perquè no està traduïda ni subtitulada, però mitjançant el web pots trobar el resum de l'episodi que ja et dóna una idea de què va.

Doncs això, de què va?



Un matí un núvol negre cau lentament sobre la ciutat de Los Ángeles. Ningú sap què passa però de cop i volta la gent comença a morir. L'Adam, un estudiant que en aquells moments és a la universitat, veu com els seus companys i amics cauen morts i a ell no li passa res. En pocs minuts es queda sol. Tothom al seu voltant està mort.



Poca estona després, però, comença a trobar a alguns supervivents, estudiants de la mateixa universitat. En total es reuneixen 13 persones. Cap d'ells sap què ha passat ni per què, només que estan vius i la resta de la ciutat no.



A partir d'aquí és la lluita d'aquest grup de nois per la seva supervivència, les lluites internes en el grup i per descobrir què està passant, què és aquest núvol i, sobretot, perquè no els ha afectat a ells.

Amb el pas de les setmanes aniran fent descobriments sorprenents com que un professor seu no era el que aparentava i havia apuntat el seus noms en una llista. Com és que surten els 13 noms en una llista escrita a mà a corre-cuita? Què era aquest professor? Té alguna cosa a veure la llista amb la seva salvació? Per què ells? Per què en Lee no diu la veritat? Què amaga? I en Fox, estava realment boig o deia la veritat sobre unes persones ocultes?



Un munt de preguntes que s'aniran desvetllant en els 7 episodis que falten i que es poden començar a intuir amb la preqüela, disponible en el mateix web, The Black Dawn: Catalyst.

A The Black Dawn hi ha una escena brutal en la que es veu una locutora de les notícies de la tele explicant el que està passant a diverses ciutats americanes amb el núvol quan li informen pel pinganillo que el núvol ha arribat. Ella posa cara de por però continua informant, creient que no li passarà res quan de cop i volta nota el primer símptoma de l'estrany virus i pren consciència del que vindrà a continuació... el seu comentari és tan real que posa els pèls de punta. I això és el bo d'aquesta sèrie, que està lluny de les espectacularitats i irrealitats de Hollywood, és molt (massa) propera.

5 comentaris:

Funcionario's blog ha dit...

Crack, qué pasa!!!!

Brutal, coincido contigo. Me la apunto para cuando tenga internet en casa.

Un abrazo, campeón.

lisebe ha dit...

Apuntat está l'enllaç per seguir-ho

Molt bo!!!

Molts petonets Deric

Nacho Hevia ha dit...

M'hi apunto!!!!
con el que m'agraden a mi las series de ciència ficció! a més a més de les dramàtiques... ;)
t'espero al sofà per a veure-la!

Nacho Hevia ha dit...

com m'agrada! gràcies, per la recomanació!

Deric ha dit...

i continua el misteri amb el nou episodi...