dijous, 18 de juny del 2009

Supercanyeres!



El 26 de juny s'estrena l'absurda pel·lícula SUPERCANYERES, dirigida i produïda per Oliver Parker (La importància de dir-se Ernesto, Un marit ideal) i Barnaby Thompson (Wayne’s World 1 i 2, Spiceworld, Un marit ideal).

En el Regne Unit, la pel·lícula s'ha convertit en tot un èxit de públic al recaptar 25 milions de dòlars i on preparen ja la segona part. Conta amb un repartiment estel·lar d'actors còmics: Rupert Everett (Les noces del meu millor amic, Un marit ideal) assumeix el doble paper de la poc ortodoxa directora Camilla Fritton i del germà d'aquesta, Carnaby Fritton, al costat de Colin Firth (El diari de Bridget Jones, La importància de dir-se Ernesto), en el personatge del ministre d'Educació, Geoffrey Thwaites. El còmic Russell Brand és Flash Harry; Caterina Murino (Casino Royale) dóna vida a la Srta. Maupassant, la professora d'idiomes; Jodie Whittaker (Venus) encarna a Beverly, la recepcionista del centre; Stephen Fry és el presentador de “School Challenge”, Mischa Barton interpreta a la ex capitost i relacions públiques Guru JJ French i Lena Headey (300) és la nova professora, la Srta. Dickinson. Un important grup de talents emergents dóna vida a les actuals noies de St. Trinian’s, entre les quals figuren Gemma Arterton debutant en el cinema com Kelly, la líder del grup, Talulah Riley (Orgull i prejudici), Amara Karan (Viatge a Darjeeling), la cantant Paloma Faith, Tamsin Egerton (Secrets de família), Antonia Bernath i la top model internacional Lily Cole, en el paper de l'alumna Polly.

La pel·lícula conta a més amb una banda sonora també “supercanyera” que inclou entre d'altres, temes de Girls Aloud, Lily Allen i fins i tot un duet interpretat per Colin Firth i Rupert Everett.

De què va aquest despròposit?

L'escola per a senyoretes Sant Trinian's s'enfronta a una greu crisi econòmica i el banc amenaça amb tancar les seves portes. Per a evitar-lo, les nenes de l'internat planegen robar el famós quadre "La jove de la perla" per a vendre'l en el mercat negre i poder pagar el deute. Per a portar a terme el seu pla, hauran de deixar a un costat les seves diferències i sumar esforços per a aconseguir l'èxit.