dilluns, 17 de novembre del 2014

LOS FENÓMENOS

 

El 12 de desembre s'estrena LOS FENÓMENOS, un drama social que, amb pinzellades d'humor, parla de l'esplendor i la decadència de la totxana a través d'un personatge interpretat per Lola Dueñas que escapa d'un passat tempestuós simbolitzat en el personatge de Luis Tosar, i que es veu obligada a treballar amb una quadrilla d'obrers als que anomenen "Els fenomens" per la seva capacitat d'aixecar metres quadrats construïts.


Neneta viu a la costa d'Almeria en una furgoneta amb la seva parella, Lobo. El mateix dia que Lobo comença, suposadament, en una nova feina, l'abandona. Ella recull el campament i torna amb en seu fill al seu poble de Galícia on tot són dificultats i només aconsegueix feina de peó de la construcció.
Pateix la duresa de la feina i el fet de ser dona en un ofici d'homes, però aconsegueix sobrepossar-se amb coratge i amb la companyia de la seva quadrilla, "Els fenomens". Sembla que les coses comencen a anar-li bé, guanya diners i té nous somnis, però el començament de la crisi els farà miques un a un.


Los fenómenos està dirigida per Alfonso Zarauza i protagonitzada per Lola Dueñas, Luis Tosar i Juan Carlos Vellido.