dilluns, 10 de març del 2014

EL GRAN CUADERNO (A nagy füzet)


EL GRAN CUADERNO, dirigida pel dramaturg hungar János Szász, és una adaptació del llibre del mateix títol de l'autora suïssa Agota Kristof, que representa el primer lliurament de La trilogia dels bessons (Claus i Lucas).

La pel·lícula va guanyar el Gran Premi Globus de Vidre del prestigiós Festival Internacional de Cinema de Karlovy Vary, i és un drama antibèl·lic sobre la influència de la guerra en els nens. En un poble de la frontera hungara, dos germans aprenen a créixer acompanyats d'una àvia cruel. S'allunyen de qualsevol moral i aprendran tots els trucs del mal per sobreviure en l'absurd món dels adults.

Protagonitzen el film, Ulrich Thomsen, Ulrich Matthes i els germans András i Lászlo Gyémánt.


En el darrer any de la 2ª Guerra Mundial, els habitants de les grans ciutats pateixen constants bombardejos i gana. Una mare desesperada, decideix portar els seus fills bessons al camp, a cada d'una àvia cruel i alcohòlica. Els seus veïns l'han batejat com La Bruixa perquè es diu que fa temps va enverinar el seu marit. Els dos germans, que havien portat fins llavors una vida còmode, no triguen en adonar-se que només sobreviuran si aprenen a no tenir sentiments. Alliberant-se del patiment causat per la gana, el dolor i les emocions, seran capaços de fer front a qualsevol adversitat. Els germans apunten tot el que veuen en un quadern al que anomenen El gran quadern.


Estrena prevista: 30 d'abril