divendres, 31 d’agost del 2012

OPERACIÓN E


El 25 de setembre, dins de la secció Zabaltegui Especiales, de la 60ª edició del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, es presentarà la pel·lícula OPERACIÓN E, del director Miguel Courtois Paternina (El lobo, GAL) i protagonitzada per Luis Tosar i Martina García.

OPERACIÓN E és un thriller dramàtic inspirat en la història real del fill que Clara Rojas, advocada segrestada per les FARC al costat d'Ingrid Betancourt el 2002, va tenir amb un guerriller durant el seu captiveri, i de Crisanto, el pagès que va ser obligat a tenir cura del nen sota amenaça de mort. La pel·lícula reflexa la lluita d'aquest home contra el sistema i el seu frenètic intent per sobreviure i salvar la seva família.

Argument:

Una dona segrestada per les FARC dóna a llum un nen en mig de la selva colombiana. En el moment del part, la guerrilla arrenca el nen dels braços de la seva mare i l'entrega a Crisanto, un pagès que sobreviu amb la seva família a la selva i que haurà de fer-se càrrec del bebè sota amenaça de mort. El petit està greument malalt, però Crisanto i els seus estan disposats a tot per salvar-li la vida, que també és la seva. Convertits en desplaçats per la violència, Crisanto i la seva família són ara perseguits per la guerrilla, però també per la policia i els militars, que el fan responsable del segrest.

OPERACIÓN E s'estrenarà el 14 de desembre.