divendres, 13 d’abril del 2012

Pio Marmaï


L'actor francès Pio Marmaï, va néixer a Strasbourg el 13 de juliol de 1984. Els seus pares es dedicaven al món de l'espectacle, tot i que en tasques tècniques: la seva mare era la cap de vestuari de l'Òpera d'Estrasburg i el seu pare, d'orígen italià, era l'escenògraf.

Pio va començar els seus estudis per ser actor a la Scuola Antonio Fava Commedia dell'Arte, a Les Enfants Terribles, al conservatori de Créteil i en el Centre Dramàtic Nacional de Saint-Etienne.


El seu debut professional va ser en teatre l'any 2006 a l'obra Les Temps difficiles d'Édouard Bourdet, que va estar un any en cartell. L'any següent, el 2007, va debutar a Bèlgica amb l'obra Andrea del Sarto d'Alfred de Musset.


El salt al cinema el va fer l'any 2008 amb la pel·lícula El primer dia de la resta de la teva vida (Le premier jour du reste de ta vie) de Rémi Bezançon, que li va valdre la nominació al Cèsar com a millor actor revelació. 


Després van seguir pel·lícules com Le bazar (2009) de Patricia Plattner; D'amour er d'eau fraiche (2010) d'Isabelle Czajka, que li comportà una altra nominació als premis Cèsar; Un feliz acontecimiento (Un hereux événement, 2011) també de Rémi Bezançon i de propera estrena; La delicadesa (La Délicatesse, 2011), de Stéphane i David Foenkinos, i Grand départ (2012) de Nicolas Mercier.