diumenge, 22 d’abril del 2012

Las chicas de la 6ª planta


Dirigida per Philipe Le Guay, està protagontizada per Carmen Maura, Natalia Verbeke, Lola Dueñas, Fabrice Ludini i Sandrine Kiberlain. La pel·lícula va ser seleccionada en el Festival Internacional de Cinema de Berlín i ha estat un èxit a França on van concedir el premi César a Carmen Maura, com a millor actriu de repartiment, a més dels César al millor vestuari i millor direcció artística.

És una comèdia sobre un grup d'espanyoles que als anys 60 van emigrar a França per treballar com a minyones de famílies riques de París, i mostra amb humor el costat més tendre i amable d'aquestes dones que acabaran canviant la vida dels francesos.

De què va?

París, anys 60. Jean-Louis té una vida avorrida que canviarà radicalment quan conegui les noies de la 6a planta, un grup d'espanyoles plenes de vida que treballen com a minyones en l'elegant edifici en el que viu. Una d'elles és la Maria, que acabar d'arribar, és alegre i decidida i provocarà una revolució en el veïnat i, al costat de la resta de les noies, li descobriran a Jean-Louis sentiments i emocions que mai va pensar que podria tenir.

Las chicas de la 6ª planta s'estrenarà el 8 de juny.