diumenge, 22 de gener del 2012

Redención (Tyrannosaur)

Redención (Tyrannosaur) és el primer llargmetratge de Paddy Considine, actor, guionista i director, conegut pels seus papers en films com Blitz, El ultimátum de Bourne, 24 hour party people, Cinderela man, etc. El seu debut com a director va ser amb el curtmetratge Dog Altogether amb el que va guanyar nombrosos premis, inclòs el BAFTA 2008 al millor curtmetratge.

Amb Redención, ha aconseguit els premis: FESTIVAL DE SUNDANCE 2011 (millor director, millor actriu, i el premi especial del jurat); BRITISH INDEPENDENT FILM AWARDS 2011 (millor pel·lícula, millor director novell, millor actriu).


De què va?


Joseph (Peter Mullan), un vidu alcohòlic i dominat per la violència, troba l'esperança de la redempció en Hannah (Olivia Colman), una treballadora de la caritat cristiana. Joseph es burla de la fe de Hannah i de la seva idíl·lica existència. No obstant, aviat descobreix que la vida de Hannah no té res de plàcida. Tot i el dolor i el caos que hi ha en la vida d'ambdós, segons avança la seva relació, arribaran a adonar-se que l'amor i l'amistat poden trobar-se fins i tot en els llocs més foscos.


Amb una història d'amor poc convencional i carregant amb el pes d'unes vides plenes d'humanitat i un profund coneixement de la nostra capacitat per curar l'ànima, Mullan i Colman porten a terme una de les millors interpretacions de l'any. Paddy Considine retrata dues ànimes perdudes.