dimarts, 30 de setembre del 2014

LA MEVA VIDA ARA (How I live now)


LA MEVA VIDA ARA (How I live now) es presenta avui en el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges dins de la Secció Oficial Fantàstica a competició i s'estrenarà en sales el divendres 10 d'octubre.

La cinta, dirigida per Kevin Macdonald (El darrer rei d'Escòcia), està interpretada per Saoirse Ronan, George MacKay i Tom Holland entre d'altres.

Es tracta de l'adaptació cinematogràfica del best seller How I live now de Meg Rosoff, guanyadora del Premi de Ficció The Guardian's Children i que està editada per Gran Angular.

De què va?

Ambientada al Regne Unit en un futur proper, Daisy, una adolescent dels Estats Units és enviada a viure amb ells seus cosins a Gran Bretanya. Allà comença una relació amb Edmund, però al marge d'un estiu idíl·lic, arriben noticies sobre l'escalada de la violència a Europa. Quan el Regne Unit cau en un estat militar violent i caòtic, Daisy i els seus cosins són separats. La noia haurà de lluitar per sobreviure a una guerra sense sentit i fer front a totes les adversitats per reunir-se de nou amb Edmund.

dilluns, 29 de setembre del 2014

COHERENCE


El 24 d'octubre s'estrena COHERENCE del director James Ward Byrkit i que va guanyar el premi al millor guió en el Festival de Sitges i el de millor pel·lícula en festivals com FANT de Bilbao i Amsterdam.

La pel·lícula, protagonitzada per Emily Foxler, Maury Sterling, Nicholas Brendon, Lorene Scafaria, Elizabeth Gracen, Hugo Armstrong, Alex Manugian i Lauren Maher, és un intens thriller psicològic i un drama sobre les emocions i conflictes humans i està considerada una de les millors i més sorprenents pel·lícules de ciència-ficció dels darrers anys.



De què va?

Finlàndia any 1923. El pas d'un cometa va fer que els habitants d'un poble quedessin completament desorientats originant comportaments del tot estranys, fins i tot una dona va trucar la policia per denunciar que l'home que estava a casa seva no era realment el seu marit... 

Dècades després, un grup d'amics recorda aquest episodi mentre sopen, brinden i es preparen per veure passar un altre cometa. Es pot repetir la mateixa història?


dijous, 18 de setembre del 2014

LA GRAN SEDUCCIÓ (The Grand Seduction)


LA GRAN SEDUCCIÓ és una comèdia protagonitzada per Brendan Gleeson (Gangs of New York) i Taylor Kitsch (John Carter) i dirigida pel guionista, actor i realitzador canadenc, Don McKellar (El violí vermell). La pel·lícula, presentada en el passat Festival de Toronto, és un remake d'un film canadenc de l'any 2003 de Jean-Françoi Pouliot.

S'estrena demà divendres 19 de setembre.


De què va?

Els habitants de Tickel Cove, un poble costaner de Canadà, es veuen obligats a viure de subsidis. El seu destí pot canviar quan una empresa pretén instal·lar una petita fàbrica, però amb una condició: que el poble tingui un metge resident. Els habitants no ho veuen possible, però aviat s'assabenten que un jove doctor haurà de passar un mes en el poble. Conscients de la seva única possibilitat, decideixen convertir el poble en un lloc ideal per esser la llar del metge. Així comença la Gran Seducció.



dimecres, 17 de setembre del 2014

INTO THE WOODS


INTO THE WOODS és una versió moderna dels contes de fades dels germans Grimm que entrellaça les trames d'algunes històries seleccionades i explora les conseqüències dels desitjos i les inquietuds dels personatges. 

Aquest musical humorístic i commovedor segueix els contes clàssics de la Ventafocs (Anna Kendrick), Caputxeta vermella (Lilla Crawford), Jack i les mongetes màgiques (Daniel Huttlestone) i Rapunzel (MacKenzie Mauzy). 

Tots els contes es combinen en una història original que protagonitzen un forner i la seva esposa (James Corden i Emily Blunt), el seu desig de formar una família i la seva intereacció amb la bruixa (Meryl Streep) que els ha fet una maledicció.

Dirigeix Rob Marshall (Chicago) basant-se en el musical original de James Lapine i el compositor Stephen Sondheim.

Into the woods s'estrenarà el gener de 2015.


dimarts, 16 de setembre del 2014

SACRO GRA


SACRO GRA és un documental a través del qual descobrirem les històries personals de set personatges que viuen al voltant del GRA (Grande Raccordo Anulare), l'autopista de 70 quilòmetres que circumval·la Roma i hàbitat d'una diversa i estrambòtica fauna.


Gianfranco Rosi, el seu director, es mou pel GRA com un descobridor de paisatges i personatges: nobles vinguts a menys, go-gos, un home que converteix la seva hortera casa en un bed & breakfast o un pescador d'anguiles. Són els marginats d'una ciutat que mai acaba d'expandir-se.


Sacro Gra va guanyar el Lleó d'Or a la millor pel·lícula en Venècia l'any 2013, era el primer cop que un film de no ficció el guanyava. També se'n va endur el premi a la 2a millor pel·lícula en el Festival de Sevilla.


El web oficial: http://www.sacrogra.it/


dilluns, 15 de setembre del 2014

UN VIATGE DE DEU METRES (The Hundred-Foot Journey)


UN VIATGE DE DEU METRES (The Hundred-Foot Journey) s'estrena aquest proper 26 de setembre. Dirigida per Lasse Hallström i protagonitzada per Helen Mirren, Om Puri, Manish Dayal i Charlotte Le Bon. La pel·lícula està produïda per Steven Spielbert, Ophra Winfrey i Juliet Blake i està basada en la novel·la del mateix títol de Richard C. Morais.

La pel·lícula serà l'encarregada d'inaugurar la secció Culinary Zinema dins de la 62a edició del Festival de Sant Sebastià el 20 de setembre.

Hassan Kadam és un ingenu professional culinari amb un paladar insuperable. La família Kadam, lluny de la seva Índia natal i liderats per Papa, s'estableixen en el petit poble de Saint-Antonin-Noble-Val al sud de França. Ple d'encant, pintoresc i elegant, sembla el lloc ideal establir la seva llar i obrir un restaurant indi, la Maison Mumbai.

O això és el que sembla fins que la freda propietària de Le Saule Pleureur, un restaurant francès clàssic guardonat amb una estrella Michelin, regentat per Madame Mallory, protesta en contra del nou restaurant indi situat a 10 metres del seu restaurant que acaba amb una guerra declarada entre els dos locals. 

Però la passió de Hassan per l'alta cuina francesa i per la encantadora segona xef de Madame Mallory, Marguerite, i el seu extraordinari talent, fa que sorgeixi una cosa màgica combinant les dues cultures i omplint Saint-Antonin dels millors sabors, cosa que ni la mateixa Madame Mallory pot ignorar.


MAI ÉS MASSA TARD (Still Life)


MAI ÉS MASSA TARD (Still Life) o Nunca es demasiado tarde com es titula aquí, s'estrena el 24 d'octubre i és una comèdia dramàtica dirigida, produïda i escrita per Uberto Pasolini, productor de Full Monty i director de Machan.

Està protagonitzada per Eddie Marsan, un dels actors britànics més respectats de la seva generació, guanyador de dos British Independent Film Awards per El secret de Vera Drake i Happy, un conte sobre la felicitat. 


La pel·lícula s'inspira amb les referències visuals de les pel·lícules del mestre Yasujirô Ozu, amb un ritme pausat i tranquil, però amb imatges visualment potents de la vida i de la seva rutina.

De què va?

La feina de John May consisteix en trobar als familiars dels que han mort sols. És un individu meticulós fins a l'obsessió i la seva vida és tranquil·la i ordenada fins que el seu cap li anuncia que serà acomiadat per retallades a l'empresa. Involucrat encara en el darrer cas, John s'alliberarà de les rutines i per fi sabrà què és la vida amb la seva excitant i perillosa imprevisibilitat.