dijous, 31 de gener del 2013

COMENÇA EL RODATGE A LONDRES DE "MUPPETS AGAIN"


L'equip que va rodar la pel·lícula Els Muppets el 2011, ha tornat a reunir-se pel rodatge de Muppets Again de Disney, que va començar la setmana passada a Londres.

Ricky Gervais, Ty Burrell i Tina Fey s'uneixen al caos en la nova aventura dels Muppets, i ho fan al costat de la Rana Gustavo, la Peggy, Water i la resta de Muppets. La pel·lícula està dirigida per Jame Bobin i té prevista l'estrena als USA el 21 de març de 2014.

A Muppets Again, la colla dels Muppets se'n va de gira per tot el món omplint les millors sales de les capitals europees com Berlín, Madrid o Londres. Però el caos no abandona els Muppets ja que es veuen involucrats en una intriga internacional que encapçala Constantine, el Delinqüent número 1 del món, el doble de la Rana Gustavo, i el seu vil compintxe, Dominic, interpretat per Ricky Gervais. Tina Fey interpreta a Nadya, una enèrgica guardiana de presons, i Ty Burrell, a Jean Pierre Napoleon, un agent de la Interpol. A més de presentar una llarga llista de cameos de famosos.

CANÍBAL


Manuel Martín Cuenca (La Mitad de Oscar, Malas Temporadas i La Flaqueza del Bolchevique) va començar el passat 28 de gener a Granada, el rodatge de la pel·lícula Caníbal, una història d'intriga protagonitzada per Antonio de la Torre, nominat al Goya al Millor Actor Protagonista i Millor Actor de Repartiment per Grupo 7 i Invasor, respectivament. El repartiment es completa amb Olimpia Melinte i Alfonsa Rosso.

Antonio de la Torre
El rodatge tindrà lloc durant vuit setmanes a Granada capital i Sierra Nevada, Motril, Güejar Sierra i altres localitzacions.
Rodatge a Granada
El guió escrit per Manuel Martín Cuenca i Alejandro Hernández, va formar part del prestigiós mercat de projectes de l'Atelier de la Cinefondation del Festival de Cannes i va ser seleccionat per Cinemart, el mercar de projectes del Festival de Rotterdam.

Caníbal explica la història de Carlos, el sastre més prestigiós de Granada. Un home respectable. La seva vida és la feina i menjar. Però no qualsevol cosa. Carlos és caníbal, s'alimenta de dones: turistes, forasteres, desconegudes amb les que no té cap vincle emocional. Però tot això canvia el dia que coneix a Nina, una jove rumana que busca desesperadament la seva germana bessona, desapareguda dies enrere. La germana era Alexandra, treballava de massatgista... i era veïna de Carlos. Nina està desesperada, busca ajuda i creu que Carlos és la seva única esperança.

dimecres, 30 de gener del 2013


No està basada en l'obra teatral El Plebiscito de l'escriptor xilè Antonio Skármeta sobre el cop d'estat d'Augusto Pinochet i els darrers dies de Salvador Allende a Xile.

Dirigida per Pablo Larraín i protagonitzada per Gael García Bernal, està nominada, per primer cop a la història de cinema xilè, als Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa. A més, té en el seu haver el Premi a la millor pel·lícula del Festival de Cinema de l'Havana i el de la Quinzena de Realitzadors en el darrer Festival de Cannes.

Gael García Bernal interpreta el paper de René Saavedra, un prestigiós publicista que va captivar Xile amb la campanya del NO a base de simbolismes, melodies contagioses i objectius polítics derrocant al dictador Pinoche en el plebiscit de 1988.


Davant de la pressió internacional, el dictador Pinochet es veu obligat a organitzar un referèndum de suport a la seva presidència l'any 1988. Els líders de l'oposició convencen a René Saavedra, un jove i agosarat executiu publicitari, que s'encarregui de la campanya a favor del No. Tot i disposar d'uns recursos molt minsos i del fèrria pressió de la policia del règim, Saavedra i el seu equip porten a la pràctica un pla atrevit per guanyar les eleccions i alliberar el país de l'opressió.

No s'estrena el 8 de febrer.


dimarts, 29 de gener del 2013

EL CHICO DEL PERIÓDICO (The Paperboy)


El proper 15 de març s'estrenarà El chico del periódico (The Paperboy). La pel·lícula es va presentar a Cannes en la Secció Oficial i té un repartiment de luxe: Matthew McConaughey, Zac Efron, John Cusack, David Oyelowo, Macy Gravy i Nicole Kidman. Precisament la Kidman va rebre una nominació als passats Globus d'Or com actriu de repartiment per aquest provocatiu paper.

Aquest thriller és el tercer llargmetratge com a director de Lee Daniels, nominat a un Oscar pel seu anterior treball, Precious, i és l'adaptació d'una novel·la de Peter Dexter.

La història tracta de dos germans, Ward, periodista, i Jack que acaba d'abandonar els estudis universitaris i viu en una petita ciutat de Florida amb el seu pare. Quan Ward apareix amb el seu company de feina per investigar una història pel diari on treballa, li demana al seu germà que els guiï per la ciutat. Però el motiu que Ward estigui allà és Charlotte, una enigmàtica dona solitària que escriu a reclusos en el corredor de la mort i que els ha convençut que un assassí ha estat condemnat per error.



dijous, 24 de gener del 2013

LLUVIA DE ALBÓNDIGAS 2


LLUVIA DE ALBÓNDIGAS 2 és la nova pel·lícula de Sony Pictures Animation que ja té data d'estrena: 11 d'abril de 2014

L'acció se situa junt en el moment on acabava l'anterior Lluvia de albóndigas: la genialitat de l'inventor Flint Lockwoods es finalment reconeguda al ser convidat pel seu ídol, Chester V, a unir-se a The Live Corp. Company, on els millors i més brillants inventors del món creen noves tecnologies pel benestar de la humanitat.La mà dreta de Chester, i una de les seves grans invencions, és Barb: una orangutana altament evolucionada, amb cervell humà, i manipuladora. 

El gran somni de Flint de ser reconegut com un gran inventor desapareix quan descobreix que la seva màquina de convertir l'aigua en aliments, encara funciona i està creant híbrids d'animals-menjar. Chester envia Flint i els seus amics a una perillosa missió en la que s'haurà d'enfrontar a tacocodrils afamats, gambacés, formatgearanyes amb doble de bacon i altres criatures per l'estil.

dimecres, 23 de gener del 2013

TIPOS LEGALES


El 5 d'abril s'estrena Tipos legales, una pel·lícula d'acció amb dosi de comèdia sobre uns gangsters retirats que es reuneixen per protagontizar al seva darrera nit épica. Els gangsters en qüestió són: Christopher Walken, Al Pacino i Alan Arkin, tots tres guanyadors de premis Òscar.


La pel·lícula està dirigida per Fisher Stevens, director, actor i productor (Beso en Manhattan, The Cove, Woody Allen: el documental...) i musicada per Jon Bon Jovi amb dues cançons fetes expressament pel film, Not Running Anymore (nominada als Globus d'Or) i Old Habits Die Hard.


De què va?

Val (Al Pacino) surt de la presó després de 28 anys de condemna. El seu millor amic, Doc (Christopher Walken) l'espera a la sortida i junts van a buscar un altre vell col·lega, Hirsh (Alan Arkin). Tot i l'edat que ja tenen, els tres exgangsters decideixen començar a recuperar, aquella mateixa nit, els dies de glòria i les dècades de crim, drogues i sexe perdudes.

Però Doc té una feina urgent a fer encomanada per l'antic cap de la banda: matar a Val. El dilema és difícil i el temps per trobar una sortida digna s'esgota.

dimarts, 22 de gener del 2013

SANT DIEGO SURF

Andy Warhol, Sant Diego Surf , 1968/1996, © 2012 The Andy Warhol Museum, Pittsburgh, PA, un museu de Carnegie Institute. Tots els drets reservats.


Andy Warhol, un dels artistes més important de la segona meitat del segle XX, també va veure el cinema com una forma d'art, el que el va portar a produir més de 4.000 rotllos de pel · lícula entre 1963 i 1971, però no serà fins la dècada dels 80 que la Fundació Andy Warhol les comença a donar a conèixer. El 1997, els drets dels films van passar, gràcies a la donació de la Fundació, al The Andy Warhol Museum que les va posar a disposició del públic.

Ara una d'aquestes pel·lícules, la darrera que va fer Warhol, serà exhibida al MoMa de NY del 23 al 28 de gener. Es tracta de Sant Diego Surf que va ser filmada a La Jolla, Califòrnia, a uns 100 quilòmetres per la costa de Los Angeles, el maig de 1968. Va ser filmada per Andy Warhol i Paul Morrissey, i va comptar amb la interpretació d'estrelles com Viva, Taylor Mead, Waldon Louis, Joe Dallesandro, Hompertz Tom, Ingrid Superstar, i Eric Emerson, més Nawana Davis i altres.  
El seu argument fa referència a una parella infeliçment casada (Taylor Mead i Viva) i amb un nadó que han de llogar la seva casa de la platja a un grup de surfistes.

La pel·lícula va ser només parcialment editada i mai publicada, doncs un mes després del rodatge, Warhol va ser assassinat. L'any 1995 la Fundació Andy Warhol, va encarregar a Paul Morrissey que acabés la pel·lícula, i és aquesta versió la que ara es podrà veure per primer cop públicament.

dilluns, 21 de gener del 2013

KILL YOUR DARLINGS

Notícia apareguda al diari ARA

'Kill Your Darlings' descriu un assassinat que va implicar el cercle d'amistats de la 'generació beat'.
 
Daniel Radcliffe ha deixat realment enrere el rol de 'Harry Potter' amb el paper sorprenent i sexualment explícit del poeta Allen Ginsberg. 'Kill Your Darlings' s'ha estrenat al festival de Sundance i mostra un jove Ginsberg que s'inicia en l'alcohol i les drogues, fa sexe oral en una biblioteca i manté relacions sexuals amb diversos homes.
"Pel·lícules com aquesta no es poden fer si no els agrada a tots els que hi participen", va dir Radcliffe en resposta a les preguntes dels periodistes que li demanaven per què havia decidit fer aquesta raresa 'indie'. 

La pel·lícula narra una història poc coneguda, un assassinat que implica el cercle d'amistats de Ginsberg, incloent els herois 'beat'
Jack Kerouac (Jack Huston) i William S. Burroughs (Ben Foster). Dane DeHaan interpreta el seu company de pis, Lucien Carr. Ell és qui va presentar Ginsberg a Kerouac i Burroughs, a qui va conèixer a través del seu amic de la infantesa David Kammerer. Carr acabaria matant Kammerer i llançant-lo al riu Hudson, i Kerouak va ser considerat còmplice.
L'elenc també inclou Michael C. Hall, Elizabeth Olsen i Jennifer Jason Leigh. El director, John Krokidas, va dir que Radcliffe es va convertir en la seva musa a la pel·lícula i que ho va tenir clar en la seva primera trobada. Krokidas va explicar que el jove Ginsberg comença com un fill obedient que passa el seu temps cuidant els altres, però amb el temps pateix una passió reprimida. "Al final de la pel·lícula, és un poeta i un rebel", va dir Krokidas.

divendres, 18 de gener del 2013

WEEKEND


El proper 15 de febrer s'estrena Weekend, una pel·lícula dirigida per Andrew Haigh i protagonitzada per Tom Cullen i Chris New.


De què va?

Un divendres nit, després de passar una estona amb els seus amics heterosexuals, Russel va a una discoteca sol i amb ganes de lligar. Just abans de tancar, coneix a Glen. I així comença un cap de setmana entre bars i habitacions, enborratxant-se i drogant-se, explicant anécdotes i practicant sexe. Un cap de setmana que estarà present la resta de les seves vides.


dijous, 17 de gener del 2013

AYER NO TERMINA NUNCA


Ayer no termina nunca, la nova pel·lícula d'Isabel Coixet, serà presentada mundialment en la 63a. edició del Festival Internacional de Cinema de Berlín.


La pel·lícula, protagonitzada per Javier Cámara i Candela Peña, es projectarà el diumenge 10 de febrer dins de la secció Panorama. Isabel Coixet no és nova en aquest festival, ja va presentar Mi vida sin mi al 2003 i Escuchando al juez Garzón el 2011.


A Contracorriente Films estrenarà la pel·lícula al nostre país el 26 d'abril.

FILL DE CAÍN (Hijo de Caín)


Fill de Caín (Hijo de Caín), dirigida pel tarragoní Jesús Monllaó, en la que representa el seu primer llargmetratge després d'experiència amb el curt. Està basada en el llibre "Querido Caín" d'Ignacio García -Valiño i interpretada per José Coronado, Julio Manrique, Maria Molins, Jack Taylor i David Solans.


Rodada en la seva major part a Tarragona i amb un pressupost de 2 milions d'euros, Fill de Caín, ens endinsa en el duel entre Nico, un inquietant adolescent obsessionat amb els escacs, i el seu pare, un executiu d'èxit preocupat pel benestar de la seva família.


Nico té un caràcter peculiar, intel·ligència excepcional i una única obsessió: els escacs. Carlos i Coral, els seus pares, estan preocupats per l'actitud del fill i decideixen contractar un psicòleg infantil, Julio. Mitjançant la teràpia i l'afició que tenen en comú als escacs, Julio s'endinsarà en l'inquietant món de Nico i en les complexes relacions d'aquesta modèlica família. Descobrir la veritat a temps serà l'única opció per evitar que l' essència del mal acabi dominant les seves vides.

dimecres, 16 de gener del 2013

TABÚ


"Tabú", l'estrena d'aquesta setmana al Cinema Truffaut, és una de les pel·lícules més singulars del 2012. 

És el tercer film del jove director portuguès Miguel Gomes i va arrencar una trajectòria plena de premis i reconeixements al Festival de Berlin, on va guanyar el prestigiós Premi Alfred Bauer, un guardó que s’atorga a una pel·lícula que obri noves perspectives en l’art cinematogràfic. A Berlin va guanyar també el premi FIPRESCI de la crítica internacional.  


Entre els guardons i reconeixements que ha obtingut destaca també la 2a posició en la llista que elabora la revista britànica "Sight and Sound" (editada pel British Film Institute) dels millor films de 2012, just per darrera "The master"  de P. T. Anderson i per davant de "Amour" de M. Haneke. 

Inspirant-se en "Tabú", la darrera pel·lícula de F. W. Murnau, un dels grans directors de la història, Miguel Gomes crea una pel·lícula singular, rodada amb un esplèndid blanc i negre, una història d'amor impossible que és una de les propostes més estimulants, agosarades i trencadores de l'any cinematogràfic que hem tancat recentment.

dimecres, 9 de gener del 2013

FLOQUET DE NEU


Segueix la carrera internacional de Floquet de Neu, la pel·lícula de FILMAX produïda per Julio Fernández i dirigida per Andrés G. Schaer, i interpretada per Pere Ponce i Elsa Pataky, entre d'altres, sobre les aventures del goril·la albí en el Zoo de Barcelona i que mesclava imatge real amb animació.

El 3 de gener es va estrenar a Itàlia en 174 pantalles situant-se en el top 10 de les pel·lícules més vistes del cap de setmana en aquell país.

El 10 de gener s'estrenarà a la República Txeca i Eslovàquia, a Mèxic ho farà el març i a Alemanya l'octubre. 

Anteriorment  s'havia estrenat també a Polònia amb gran èxit, on va estar diverses setmanes en els primers llocs de taquilla, superant fins i tot l'èxit que va tenir la pel·lícula al nostre país on, per cert, la vam poder veure per Televisió de Catalunya aquest Nadal amb una mitjana de 486 mil espectadors, un 16,9 % de quota, el que la va convertir en líder d'audiència.


dissabte, 5 de gener del 2013

COMBUSTIÓN


COMBUSTIÓN és la nova pel·lícula de Daniel Calparsoro, protagonitzada per Álex González, Adriana Ugarte i Alberto Ammann. S'estrenarà el 26 d'abril.

L'equip de la pel·lícula


Mikel (Álex González) és a punt de casar-se amb Júlia (María Castro), mestressa d'una important joieria heretada dels seus pares. En la festa d'anunci del casament, Mikel coneix a Ari (Adriana Ugarte), una de les cambreres del càtering. Entre ells sorgeix una immediata atracció, i tot i que el noi intenta controlar el desig que sent per ella, acabarà caient en els seus braços i gaudint del millor sexe de la seva vida.

A poc a poc s'anirà sentint més enganxat a ella i més fascinat pel seu món que no és un altre que el de les carreres il·legals de cotxes. Un món de descontrol, d'adrenalina a tope, on l'únic que importa és l'aqui i l'ara. Un món que desperta el costat més salvatge de Mikel.

La vida al costat de la Júlia s'ha tornat gris i trenca el compromís. El que Mikel no sap és que tot forma part d'un pla elaborat per Ari i el seu xicot, Navas (Alberto Amman). Ells es dediquen a seduir incauts per colar-se en la seva casa i robar, Mikel és la presa ideal i desitgen el botí que Júlia guarda a casa seva. Però Ari s'enamora de Mikel i desperta la fúria de Navas. Quan Mikel s'adoni de tot el joc ja serà massa tard per fer marxa enrere.



dijous, 3 de gener del 2013

OZ, UN MUNDO DE FANTASÍA


OZ, UN MUNDO DE FANTASÍA, està dirigida per Sam Raimi i recrea els orígens del Mag d'Oz, el popular personatge de Frank Baum.

Oscar Diggs (James Franco), un mag de circ que poca volada i de dubtosa reputació, es llençat des de Kansas al país d'Oz. Està convençut que li ha tocat la loteria i que la fama i la fortuna estan a la seva mà. Però les coses canvien quan coneix a 3 bruixes: Theodora (Mila Kunis), Evanora (Rachel Weisz) i Glinda (Michelle Williams), que no estan gens convençudes que Oscar sigui el gran mag que tot el món estava esperant. Oscar haurà d'enfrontar-se als enormes problemes que té el País d'Oz i als seus habitants, i haurà de descobrir qui està del seu costat i quins són els seus enemics abans que sigui massa tard. Fent servir trucs de màgia amb enginy, fantasia i una mica de bruixeria, Oscar no només es transformarà en el gran i poderós Mag d'Oz, sinó també en un home millor.

OZ, UN MUNDO DE FANTASÍA s'estrenarà el 15 de març.

dimecres, 2 de gener del 2013

ASÍ SOMOS (People like us)


ASÍ SOMOS és una comèdia dramàtica sobre la família inspirada en una història real dirigida per Alex Kurtzman i protagonitzada per Chris Pine, Olivia Wilde, Michael Hall D'Addario, Philip Baker Hall, Mark Duplass i Michelle Pfeiffer.

Sam ha de tornar a la seva llar després de la sobtada mort del seu pare per encarregar-se de la successió i recobrar el contacte amb la seva distanciada família. Mentre intenta complir amb la darrera voluntat del pare, Sam descobreix un secret familiar que altera el curs de la seva vida: té una germana de 30 anys, l'existència de la qual desconeixia fins aquell moment. 

A mida que es van coneixent, Sam es veurà forçat a reconsiderar tot el que creia saber sobre la seva família i replantejar-se les decisions que ha pres al llarg de la seva vida.

Así somos, de DreamWorks, s'estrena divendres 4 de gener.