divendres, 30 de novembre del 2012

AYER NO TERMINA NUNCA

Foto: Marc Vila, El Periódico de Catalunya
Ayer no termina nunca és la nova pel·lícula d'Isabel Coixet que té l'estrena prevista pel 22 de febrer i que està protagonitzada per Javier Cámara i Candela Peña.

Isabel Coixet ha dit sobre el film:

"Ja sé que serà gairebé impossible, però m'agradaria que els espectadors arrivessin a la pel·lícula sabent molt poc de la història. L'únic que puc dir és que per a mi, és una espècie de retorn al món de La meva vida sense mi barrejat amb aspectes de l'ara i aquí de la situació que estem vivint com a país. I sé que en la pantalla Javier i Candela sorprendran, emocionaran i colpejaran l'espectador."

Javier Cámara i Candela Peña

dijous, 29 de novembre del 2012

AQUÍ Y ALLÁ


L'11 de gener de 2013 s'estrenarà la pel·lícula Aquí y Allá, d'Antonio Méndez Esparza.

Aquest film és el més premiat del cinema espanyol de tot l'any 2012. Va guanyar el Gran Premi a la Setmana de la Crítica del Festival de Cinema de Cannes i ha estat presentada a més de 20 festivals internacionals incloent-hi el de Sant Sebastià, Nova York, Moscou, Dubai i Bombai.

Breu resum:

Pedro, casat i amb dues filles, intenta guanyar-se la vida amb el seu grup de música a Mèxic després d'una llarga absència. Aquests anys en que ha estat allunyat de les seves arrels, però, l'han canviat tant a ell com a les persones que esperava retrobar.

dimecres, 28 de novembre del 2012

NAMELESS GANGSTER



 
NAMELESS GANGSTER de Yun Jong-bin ("The Unforgiven") i protagonitzada per Choi Min-sik ("Encontré al Diablo") i Ha Jung-woo ("The Yellow Sea") s'estrenarà el pròxim 18 de gener de 2013.

Convertida en una de les pel·lícules de més èxit de l'any a Corea del Sud, representa la segona col·laboració entre l'actor Ha Jung-woo i el director Yun Jong-bin després de "The Unforgiven" i "Beastie Boys", i el retorn al cinema de Choi Min-sik després de dos anys de descans.

Nameless Gangster va ser presentada en la Secció Oficial del passat Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, Sitges 2012.

De què va?

Any 1982, Ik-hyun és un funcionari de duanes corrupte que està a punt de ser acomiadat. Decidit a fer el seu darrer gran cop, intenta vendre una bossa plena d'heroïna i s'alia amb un dels caps mafiosos més importants de Busan, Hyung-bae. Ik-hyun es guanya la confiança de Hyung-bae i es converteixen en els amos de Busan. Però quan arriben els anys 90, el govern anuncia la guerra oberta contra el crim organitzat, i és llavors quan comencen a aparèixer escletxes a la seva relació: la guerra oberta pel poder absolut ha començat.

dilluns, 26 de novembre del 2012

EL MOLINO Y LA CRUZ (The mill & the Cross)


El Molino y la Cruz és una pel·lícula del director Lech Majewski, protagonitzada per Rutger Hauer, Charlotte Rampling i Michael York que s'estrenarà el proper 5 de desembre.

El Molino y la Cruz convida l'espectador a reconstruir, a través dels primers esboços del pintor Pieter Bruegel, el significat profund de les escenes. Relacionant aquest dibuixos, el públic uneix cada una de les peces convertint l'obra en una història épica de coratge, rebelia i sacrifici i, com si fossin detectius seguint unes determinades pistes, descobrim el vertader llenguatge ocult dels símbols.

Amb aquesta pel·lícula, el director modifica l'estructura estètica representada en una pel·lícula i es transforma en un realitzador pioner en un nou estil de "penetrar" un quadre i crear una narració basada en les figures representades en l'obra, però interpretades per veritables actors. El mètode de Majewski consisteix en combinar digitalment, de tres maneres diferents, el material rodat.

La pel·lícula es centra en el quadre de Bruegel Camí al Calvari, que explica la passió de Crist situada a Flandes sota la dura ocupació espanyola de l'any 1564, el mateix any que el va pintar. De entre el més de mig miler de figures que hi ha en el quadre, El molino y la Cruz, se centra en una dotzena de personatges les vides dels quals s'entrellacen en un paisatge panoràmic. Entre ells es troben el mateix Bruegel (Rutger Hauer), el seu amic i col·leccionista d'art Nicholas Jonghelinck (Michael York) i la Mare de Déu (Charlotte Rampling).

divendres, 23 de novembre del 2012

LA DOLCE VITA, RESTAURADA I EN DVD O BLU-RAY


A Contracorriente Films edita el 27 de novembre en Blu-Ray i DVD en venda directa, La Dolce Vita, una de les grans obres mestres de Federico Fellini, considerada unànimement com una de les millors pel·lícules de la història del cinema. La pel·lícula es presenta en els dos formats en versió restaurada per The Film Foundation de Martin Scorsese.

La Dolce Vita és una mirada feroç a la premsa rosa i el film que va inventar el famós terme conegut com a "paparazzi". Fellini, Marcello Mastroiani, la música de Nino Rota i la bellesa d'Anita Ekberg, van convertir la pel·lícula en una clàssic immortal que va guanyar la Palma d'Or del Festival de Cannes i l'Òscar al millor disseny de vestuari.

Les edicions que es vendran ara, van acompanyades d'un llibret de 24 pàgines escrit pel crític cinematogràfic Quim Casas. L'edició en Blu-Ray inclou, a més, el documental "La Dolce Vita: Fellini i la realitat inventada", realitzat per Gerardo Sánchez.


De què va?

Marcello Rubini és un periodista a la recerca de celebritats que es mou amb insatisfacció per les festes nocturnes de la burgesia de l'època. Un dia es informat que Sylvia, una famosa diva del món del cine, arriba a Roma. Marcello decideix que aquesta és la seva oportunitat d'aconseguir una gran noticia i la perseguirà per totes les festes de la ciutat.

dijous, 22 de novembre del 2012

EL HOMBRE DE LAS SOMBRAS (The tall man)


El hombre de las sombras ha canviat la data d'estrena i ara serà el 4 de gener.

El hombre de las sombras, que es va presentar al passat Festival Internacional de Cinema de Sitges, suposa la tornada del director de la impactant Marthys, el francès Pascal Laugier, que debuta amb una pel·lícula rodada en anglès i barrejant fets reals sobrenaturals a l'estil de les novel·les d'Stephen King, envoltant-los d'una capa de misteri i intriga per explicar una història que s'endinsa en un corrosiu món de por i terror fins a descobrir una inimaginable veritat.

EL CHEF, LA RECETA DE LA FELICIDAD


El 5 de desembre s'estrenarà El Chef, la receta de la felicidad, que ens mostra d'una forma divertida el món sempre glamurós de l'alta cuina francesa i de les estrelles Michelin.

La pel·lícula està dirigida per Daniel Cohen (Les deux mondes) i interpretada per Jean Reno, MichaËl Youn i Santiago Segura.

De què va?

El xef estrella, Alexandre Vauclair, no s'entén amb la nova direcció de l'empresa propietària del seu restaurant que prefereix apostar per una nova cuina molecular. Vauclair està desesperat i sense idees pel nou menú que puntuaran els crítics gastronòmics de la Guia. Alexandre necessita inspiració i un nou ajudant. Llavors coneix a Jacky, un aficionat a l'alta cuina, autodidacta, obstinat i amb molt, molt de talent.

dimecres, 21 de novembre del 2012

VIAJE A SURTSEY


Ahir 20 de novembre es va presentar en el Festival Internacional de Cinema de Gijón, la pel·lícula Viaje a Surtsey que representa el debut en la direcció de Miguel Ángel Pérez i Javier Asenjo.

Protagonitzada per Raúl Fernández de Pablo i Lucas Fuica, ens explica la història de Iñaki i Mateo, dos amics de tota la vida que sempre els ha unit les escapades a la muntanya. El temps ha passat i cadascun ha tirat pel seu costat. Els dos es van casar i van tenir fills, però mentre Iñaki ha prosperat, la vida de Mateo és un fracàs.

Després de molt temps sense veure's, decideixen recordar els vells temps i passar un llarg cap de setmana a la muntanya, aquest cop amb els seus fills.

Viaje a Surtsey és una comèdia moderna sobre l'amistat, la superació, la relació entre pares i fills i les petites i grans aventures que afrontem al llarg de la vida.

dimarts, 20 de novembre del 2012

EL CAPITAL (Le Capital)



El Capital, la nova pel·lícula del prestigiós director Costa-Gavras, s'estrenarà el 30 de novembre després de participar en el Toronto International Film Festival i ser ovacionada en el Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià.

El Capital és un thriler basat en la novel·la d'Stéphane Osmont, publicada el 2004 i que ja posava de relleu les deficiències del sistema financer capitalista que ha desembocat en l'actual crisi econòmica mundial.
 
Aquesta al·legoria de la situació econòmica explica la història de l'imparable ascens de Marc Tourneuil, un prescindible sicari del Capital que es converteix en el seu indiscutible amo i senyor.

Costa-Gavras denuncia que, encara que qui s'alimenta d'aquesta situació no sent por ni ansietat, no poden controlar-la, ja que els mercats funcionen al ritme de la vanitat, la inutilitat i la cobdícia.
 
Al costat de l'actor francès, Gad Elmaleh, protagonitzen el film, Gabriel Byrne, Hippolyte Girardot, Liya Kebede, Natacha Régnier i Céline Sallette.

dilluns, 19 de novembre del 2012

CÉSAR DEBE MORIR (Cesare deve morire)



CÉSAR DEBE MORIR, candidata italiana als Òscar 2013, Ós d'Or al passat Festival Internacional de Cinema de Berlín i nominada a 3 Premis del Cinema Europeu (pel·lícula, director i muntatge), entre d'altres premis internacionals, explica els esforços d'un grup de reclusos per portar a terme una representació de "Juli César" de William Shapespeare a la presó.

CÉSAR DEBE MORIR, és una pel·lícula dels germans Taviani. Paolo i Vittorio Taviani sempre han coescrit i codirigit les seves pel·lícules. Van començar a treballar als anys 60 i han fet obres de ficció i documentals. L'any 1977 van rebre la Palma d'Or en el Festival de Cannes pel film Padre Padrone i el 1982, el Gran Premi del Jurat per La nit de Sant Llorenç. L'any 1986, el Festival de Venècia els va honorar amb el Lleó d'Or a tota una carrera. César debe morir és la seva darrera obra mestra.

En el teatre de la presó Rebibbia de Roma ha acabat la representació de Juli César, de Shakespeare. El públic aplaudeix i els llums s'apaguen. És el moment que els actors tornin a la seva condició de reclusos de la presó i vagin a les seves cel·les...


diumenge, 18 de novembre del 2012

EN SOLITAIRE


El passat 1 d'octubre va tenir lloc, a França, l'inici del rodatge de la pel·lícula En solitaire, una coproducció entre França, Bèlgica i Espanya, i que té prevista l'estrena a finals del 2013.

En solitaire s'està rodant actualment a França i en l'oceà Atlàntic. A partir del passat 19 de novembre i fins l'11 de desembre, tot l'equip es traslladarà a Fuerteventura (Canàries). En total seran 12 setmanes de rodatge, la majoria d'elles a alta mar.

En solitaire està dirigida per Christophe Offenstein i protagonitzada per François Cluzet (Intocable), Guillaume Canet, José Coronado i Karine Vanasse.

La pel·lícula està basada en fets reals i mostra una aventura que es desenvolupa durant la Vendée Globe, una de les regates més perilloses que obliga els participants a fer la volta al món a vela en solitari, sense escales i sense assistència. Aquesta competició té lloc cada 4 anys i la sortida de l'edició 2012-13, es va fer el passat dia 10 de novembre a la regió del Loira francès.

En la pel·lícula veurem com Yann (François Cluzet) substitueix al seu millor amic, Frank, que s'ha lesionat pocs dies abans de l'inici de la Vendée Globe. Després de 9 dies de competició, Yann para a Cap Verd per reparar el vaixell. De tornada al mar, descobreix que alguna cosa ha canviat... Amb el risc de ser desqualificat, decideix continuar i intentar acabar la volta al món més inoblidable.
 


dissabte, 17 de novembre del 2012

FIN


“FIN”, és el primer llargmetratge de Jorge Torregrossa, protagonitzat per Maribel Verdú, Daniel Grao, Clara Lago, Carmen Ruíz, Blanca Romero, Miquel Fernández, Antonio Garrido i Andrés Velencoso, que debuta com actor.

“FIN”, amb guió de Sergio G. Sánchez (Lo Imposible, El Orfanato) i Jorge Guerricaecheverría (Celda 211), està basada en la inquietant novel·la homònima de David Monteagudo (Acantilado).

Si vols veure-la, no llegeixis a continuació:

La novel·la, a mi, em va semblar d'allò més absurda, o més ben dit, la llegeixes esperant que t'aclareixin alguna cosa del que passa i l'escriptor no ho fa en cap moment, tens la sensació de no saber cap on navegues i que ell tampoc ho sap. De fet, més que pel costat futurista o apocalíptic, de l'única manera que la pots agafar, és pel costat psicològic: els diferents personatges, les seves reaccions i, sobretot, les seves relacions actuals basades en fets del passat que els van marcar per sempre. Això, d'altra banda, és el que més despista, sembla que tot els passi per un motiu, per aquell fet del passat del qual són tots culpables. Però tampoc. L'escriptor no explora tampoc aquest vessant.

Personalment, si no és pel morbo que em desperta veure en la gran pantalla a l'Andreu Velencoso, no crec que vagi a veure-la. A més, en l'eslògan de la pel·lícula ja ens diuen com acaba, així doncs, perquè perdre dues hores.

De què va?

Després de molts anys sense veure's, un grup d'amics es reuneix un cap de setmana en una casa a la muntanya. L'ombra d'un fosc episodi del passat planeja al llarg de la reunió entre els convidats. Durant la primera nit, un estrany fenomen altera els seus plans i els deixa completament aïllats. Decideixen sortir i buscar ajuda, però en el camí el grup es desintegra mentre un nou ordre natural s'imposa.

FIN s'estrena el 23 de novembre.

divendres, 16 de novembre del 2012

ROMPE RALH (Wreck·It Ralph)


¡Rompe Ralph!, de Walt Disney Animation Studios i dirigida per Rich Moore, és una divertida aventura ambientada en el món dels jocs arcade.

Fa dècades que Ralph està a l'ombra de Repara-Felix, Jr., el noi bo i estrella del videojoc que sempre aconseguix arreglar els desastres. Ralph està fart de ser el dolent, així que es posa mans a l'obra. Viatja per la sala de jocs travessant diverses generacions de videojocs per demostrar que ell també pot ser un heroi.


En l'aventura coneix l'impacable Sargent Calhoun en el videojoc Hero's Duty. També trobarà Vanellope von Schweetz, un "error de programació" de Sugar Rush, un joc de karts fet de dolços, que es podria convertir en la seva primera amiga de veritat. Però tot canvia quan apareix un enemic letal que posa en perill tota la sala de jocs. 

¡Rompe Ralph!" s'estrena el 25 de desembre de 2012, en Disney Digital 3D™ . 

dimecres, 14 de novembre del 2012

AMOR ES TODO LO QUE NECESITAS (Love is all you need)

 

Amor es todo lo que necesitas, és una comèdia romàntica de la directora danesa Susanne Bier (En un mundo mejor), i protagonitzada per Pierce Brosnan i Trine Dyrholm. S'estrena el 21 de desembre.

Amor es todo lo que necesitas és un còctel fet a base d'amor, dolor i nostàlgia amb personatges ben construits que viuen situacions absurdes plenes d'humor. La pel·lícula segueix dues famílies amb enormes diferències que es reuneixen durant un cap de setmana a Sorrento per un casament, al mig d'un llimonar, on diversos personatges s'enamoren i desenamoren.


De què va?

Phillip, és un elegant empresar que treballa a Copenhague, amb molt interés per les llimones i que mai ha aconseguit oblidar la seva esposa, morta ja fa molts anys. 

Ida, és una dona alegre i optimista que intenta superar un càncer i un marit infidel.

El destí és a punt de fer que aquestes dues ànimes adolorides ensopeguin de front quan es coneixen camí d'Itàlia, on s'han de casar Patrick i Astrid, els seus respectius fills.

dijous, 8 de novembre del 2012

ASSALT A LA CASABLANCA (White House Down)

Ja estan disponibles les primeres imatges de la nova pel·lícula de Roland Emmerich, Assalt a la Casablanca, una "original" proposta protagonitzada per Channing Tatum, Jamie Foxx, James Woods i Maggie Gyllenhaal, que s'estrenarà el 6 de setembre de 2013.

Per cert que Roland Emmerich quan acabi de rodar aquest film, té previst començar la pre-producció de... Independence Day 2!!!



De què va?

El seu "originalíssim" argument és el següent:

El policia del Capitoli, John Cale, l'acaven de rebutjar pel que seria la seva feina ideal: el Servei Secret protegint el President James Sawyer. Com no vol decepcionar la seva filla, la porta a fer un tour per la Casablanca just en el mateix moment que un grup de paramilitars fortament armats assalta l'edifici. Amb el temps esgotant-se i el govern de la nació penjant d'un fil, John Cale, haurà de fer tot el possible per salvar el President, la seva filla i el país.